Bullpower
voor meer kracht en souplesse

Bullpower Chiptuning actie.
Al vanaf € 298,00    Klik hier en  
lees verder
Tel: 0321 - 322 887

Chiptuning Benzine

Tuning van benzinemorotren .

Zowel geschikt voor de atmosferische benzinemotoren als benzine motoren met turbo. De chiptuning specialist uit Dronten heeft jarenlang ervaring in de ontwikkeling en verfijning van software voor benzine-chiptuning. Wij ontwikkelen onze tuning software zelf op onze eigen testbank. Wij garanderen een optimale duurzaamheid, meer vermogen en brandstof besparingen. Bullpower Chiptuning levert al hoogstaande kwaliteit sinds 1996. Voor iedere auto wordt de chiptuning speciaal op maat gemaakt en afgestemd op uw type voertuig en het specifieke gebruik ervan.

Tuning van benzinemotoren zonder turbo. Interessant of niet?

Tuners  die met kant-en-klare chips, voorgeprogrammeerde software werken en bovendien geen vermogenstestbank bezitten, handelen meestal met TurboDiesel programma's. Een tuning van een benzinemotor zonder turbolader zou volgens deze categorie niet interessant zijn. Echter het tegendeel is waar. Een 1.4 liter benzinemotor (bijvoorbeeld van een Fiat Idea 1.4 of Grande Punto 1.4) met standaard 95 pk vermogen en 128 Nm draaimoment is een interessant object voor de tuning. Qua vermogen levert het 9 of 10 pk op dus lijkt in eerste instantie niet bijster spectaculair. Maar kijken we naar het maximale draaimoment dan levert het een zeer positief beeld op. Zo heeft deze Fiat pas bij 4300 toeren per minuut zijn maximale trekkracht van 128 Nm. Let op! Getuned heeft deze Fiat bij 1700 toeren deze 128 Nm al tot zijn beschikking, dankzij een vlakke curve van het draaimoment. Trouwens, die standaard 95 pk vermogen levert deze 1.4 liter pas bij 5600 omw/min en geen ene Fiat-rijder zal de hele dag met 5600 toeren rijden. Let op: getuned heeft de motor al 95 pk vermogen bij slechts 4700 omw/min. Vanaf 1500 omw/min heeft deze 1.4 motor al iets meer vermogen en naarmate het toerental oploopt, loopt ook de aanwas in pk's op. Zo ontwikkelt deze motor bij 3000 omw/min exact 50 pk aan vermogen. Getuned: 56 pk aan vermogen bij 3000 toeren of 50 pk bij 2600 omw/min. Tenslotte nog een opmerking over het draaimoment. Deze Fiat-motor krijgt 17 Nm (166 kgm) meer en dat is equivalent aan 26 Nm winst bij een turbodieselmotortuning. En verplaatst u maar eens een gewicht van 166 kg over de afstand van 1 meter. Die arbeid die u daarvoor moet verrichten heeft de 1.4 nu extra in  huis na de tuning. Overigens rijdt deze Fiat voortaan met de souplesse van de 1.6 liter benzinemotor. Hetzelfde geldt voor een getunede 1.6 liter benzinemotor; die haalt het niveau van de 1.8 liter standaardmotor. Etc. etc. Wie zegt op internet dat tuning van benzinemotoren zonder turbo niet interessant is ?

Kijk in onze Chiptuning database voor meer informatie.  ( links in het menu )


Heeft uw benzie auto een storing DTC / P-code ? Bullpower helpt.

Naast chiptuning is Bullpower ook gespecialiseerd in het oplossen van elektronische motorstoringen. Heeft uw auto een brandend motorwaarschuwingslampje of rijdt uw auto met beperkt vermogen (veilige modus)? Dit zijn vaak controle of emissie gerelateerde storingen. Of het nu gaat om EGR, CAT, NOX, DTC / P-code, Lambda/O2 en andere emissiegerelateerde systemen. Al deze systemen kunnen defect raken en vervangen kan erg duur zijn. Bullpower kan u helpen het probleem op te lossen voor een fractie van de kosten. In de meeste gevallen is het voldoende om het motormanagementsysteem goed te her programmeren. Het is niet raadzaam om simpelweg iedere foutcode uit de software te schrijven, dit zou zelfs op de langere termijn problemen kunnen geven. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op. of klik hier voor meer info.